FaceTime maakt geen verbinding met 1 specifiek contact

FaceTime is een veelgebruikte dienst voor video- en audiobellen over internet. De dienst kan alleen worden gebruikt tussen apparaten van de maker, Apple. FaceTime is bedoeld om het zo makkelijk mogelijk te maken om een verbinding op te zetten, maar het kan in enkele gevallen voorkomen dat je met 1 contact in beide richtingen geen contact kunt krijgen. Hieronder lees je enkele veelvoorkomende scenario's en de bijbehorende oplossingen.

• Is het besturingssysteem of het apparaat niet te oud?
    • FaceTime werd uitgebracht in 2010 bij iOS 4 en Mac OS X 10.6.6.1) Apparaten die iPhone OS 3 / Mac OS X 10.5.8 of lager draaien zijn niet in staat om FaceTime te gebruiken.
    • Oudere versies van iOS kunnen in sommige gevallen moeite hebben met het opbouwen van een FaceTime-verbinding.2) Zorg ervoor dat beide apparaten zo ver mogelijk zijn bijgewerkt met de laatste software-updates van Apple.
  • Have you tried turning it off and on again?3)
    iOS-apparaten zijn gecompliceerde producten, en kunnen net als gewone computers soms last krijgen van een lange gebruikstijd. Herstart de apparaten aan beide kanten van het gesprek om te proberen zulke problemen op te lossen.
  • Heeft het apparaat toegang tot internet?
    FaceTime maakt geen gebruik van traditionele telefoonverbindingen, maar legt verbinding via internet. Daarom moeten beide apparaten in het gesprek met internet verbonden zijn via wifi, LAN en/of mobiele data.
  • Klopt de datum en tijd van beide apparaten?
    Indien de klok van beide apparaten niet vlakbij de huidige datum en tijd ligt, kan het zijn dat ze geen verbinding kunnen maken met de servers die nodig zijn om een FaceTime-gesprek op te bouwen. Dit heeft te maken met de geldigheidsduur van beveiligingscertificaten.
    Tip: schakel automatische instellingen in! Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > Stel automatisch in.
  • Ben je niet geblokkeerd?4)
    Het is mogelijk dat je door de andere gesprekspartner bent geblokkeerd. Dit kan de andere partij controleren via Instellingen > FaceTime > Geblokkeerd.
  • Is het wachtwoord van je Apple ID veranderd?
    Het kan zijn dat FaceTime automatisch wordt uitgelogd als je het wachtwoord van je Apple-account wijzigt. Ga naar Instellingen > FaceTime en schakel het uit en weer aan. Er wordt dan mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen bij Apple.5)
  • Is FaceTime ingeschakeld?6)
    Ga naar Instellingen > FaceTime en controleer of het aanstaat.
    • Staat er Wachten op activering? Schakel dan FaceTime uit en weer in.
    • Is er geen instelling voor FaceTime zichtbaar? Controleer dan of de apps Camera en FaceTime zijn toegestaan voor gebruik op het apparaat.
      Dit kan via Instellingen > Schermtijd > Materiaal en privacy > Toegestane apps.
  • Heeft FaceTime toegang tot data?
    Als je FaceTime via mobiele data (bijv. 4G) wilt gebruiken, moet je de app hiervoor eenmalig toestemming geven.
    • Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk of Mobiele data > schakel FaceTime in.
    • Gebruik je een iPad? Dan is het pad in sommige versies Instellingen > Mobiele data > schakel FaceTime in.

Indien je FaceTime gebruikt op een (wifi-)netwerk dat voorzien is van een firewall, kan dit onverwacht voor problemen zorgen.

• Controleer het netwerk
    Apple heeft een lijst met aanbevolen instellingen voor wifirouters en toegangspunten. Controleer aan beide zijden van het gesprek het wifinetwerk aan de hand van deze lijst.
  • Vermijd ongewenste netwerktechnieken
    De volgende netwerktechnieken kunnen een negatief effect hebben op FaceTime:7)
    • Port mapping
    • SIP dropping
    • Dynamisch openen van mediapoorten
  • Open poorten voor FaceTime-data
    Apple raadt aan om de volgende poorten open te houden voor FaceTime-data:
    • 80 (TCP)
    • 443 (TCP)
    • 3478 t/m 3497 (UDP)
    • 5223 (TCP)
    • 16384 t/m 16387 (UDP)
    • 16393 t/m 16402 (UDP)

1) Bron: FaceTime - Wikipedia, 7 februari 2019
2) KearneyZzyzwicz: “There was somewhat of an issue with FaceTime connecting on older versions of iOS. Any idea what the other person is running? I'd recommend they update if they're not at least on ios8.” Bron: FaceTime doesn't work with ONE person?! - Reddit, 28 januari 2015
4) wizardrc: “Is this person blocked, or are you blocked on their device? (Settings>FaceTime>Blocked)” Bron: FaceTime doesn't work with ONE person?! - Reddit, 28 januari 2015
5) cmarshall028: “Have either one of you changed your Apple ID password recently? I was having the same problem and all I had to do was turn iMessage off and then back on in settings and it prompted me to enter my Apple ID.” - Bron: iMessage not working for just one contact - giffgaff, 16 januari 2014
This website uses cookies. By using the website, you agree with storing cookies on your computer. Also you acknowledge that you have read and understand our Privacy Policy. If you do not agree leave the website.More information about cookies
  • knowledgebase/it/apple/facetime_no_connection_1_person.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/07/30 18:17