[[knowledgebase:it:linux:ssh_generate_key_windows]]

Van 17 tot en met 31 juli is Maar dan Anders ICT & Media niet beschikbaar voor nieuwe opdrachten. Bestaande klant? Stuur tijdens deze periode je vragen via WhatsApp naar (0180) 234 031. Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

SSH-key genereren in Windows

Op Windows-pc's kun je gemakkelijk een public en private SSH-key genereren met het programma PuTTYgen. Dit programma is gemakkelijk te installeren door PuTTY te downloaden en installeren. Volg daarna onderstaande stappen.

1. Open het programma “PuTTYgen” via het Start-menu.
  2. Klik linksonderin het programma onder het kopje “Type of key to generate” op “RSA”.
  3. Klik op de knop “Generate” om keys te genereren.
  4. Beweeg je muis in het lege vlak wat verschijnt, totdat de statusbalk helemaal is volgelopen. Als de balk vol is gaat PuTTYgen verder met het proces.
  5. Typ een goed te onthouden wachtwoord in het veld “Key passphrase”, en nogmaals in het veld eronder.
  6. Klik op de knoppen “Save private key” en “Save public key” om beide keys als bestandjes op te slaan op je computer.
  7. Kopieer de code onder het kopje “Public key for pasting” en plak deze in het programma wat jouw public key nodig heeft. Dit is dezelfde code als die je zojuist hebt opgeslagen als een bestandje, maar kopiëren is vaak makkelijker.

Geef nooit je private key weg!

• Je private key is het DNA van jouw digitale identiteit. Met deze private key kan iedereen zich voordoen als jouw computer. Sla deze key dus altijd op in een extra veilige omgeving, zoals een wachtwoordmanager.
  • Jouw public key is bestemd voor publiek gebruik. Je kunt deze key beschouwen als een 'paspoort' om te toetsen of jouw digitale identiteit echt is. Dit wil zeggen: je kunt deze key aan programma's of andere mensen verstrekken, zodat ze weten dat ze verbinding hebben met jou en niet met iemand die zich als jou voordoet.

Bron: Manually generating your SSH key in Windows - Joyent, Inc., 5 april 2019.

This website uses cookies. By using the website, you agree with storing cookies on your computer. Also you acknowledge that you have read and understand our Privacy Policy. If you do not agree leave the website.More information about cookies
  • knowledgebase/it/linux/ssh_generate_key_windows.txt
  • Laatst gewijzigd: 4 weken geleden