Compilatie: liedjes over corona

Het zal geen verrassing zijn: de coronapandemie heeft nogal impact op ons dagelijkse leven, en dus ook op muziek. De Engelse Wikipedia is al begonnen met opsommingen van muzikale en andere culturele uitingen die hieruit zijn voorgekomen. Ik dacht: laat ik eens een Nederlandse variant maken!

Open in Spotify

Criteria

Ik heb alleen liedjes opgenomen in de lijst die:

  • tijdens de pandemie zijn gemaakt of ontstaan;
  • minimaal 1 situatie, gevoel of fenomeen van de pandemie beschrijven;
  • (optioneel:) de Nederlandse coronabeleving beschrijven.

Welk liedje mag wat jou betreft niet ontbreken?

Het is een begin, maar ik ben er ongetwijfeld een paar vergeten die deze tijd voor jou kenmerken. Mis jij iets wat voldoet aan bovengenoemde criteria? Of heb je andere toevoegingen? Gooi het hieronder in de comments en wie weet kan ik het meenemen in de playlist.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.