Aircheck: 11 september 2023

Uitsnede van een pancarte van de gezamenlijke publieke omroepen. De tekst luidt: "In verband met de ramp in Amerika is de programmering op de publieke zenders gewijzigd".

Vandaag is het 22 jaar geleden dat de levens van bijna drieduizend mensen plotsklaps eindigden door een meervoudige terreuraanslag in de Verenigde Staten. Het zette grote delen van de wereld die dag op zijn kop.

Alle documentaires die erover zijn gemaakt kunnen dit verhaal veel beter vertellen dan iemand die destijds zes jaar oud was, maar: ik deed toch een poging in de WOS Regiomix van vandaag, ondersteund met geluid van die dag. Het is té belangrijk om niet bij stil te staan.

Lees meer

2023 Nickelodeon UK rebrand achter de schermen

In 2022 begon Nickelodeon met het uitrollen van een rebrand. Eerst in de Verenigde Staten, en daarna waren de internationale kanalen in groepjes aan de beurt.

Als Senior Presentation Scheduler hielp ik het schedulingteam om op 24 juli om exact 06:00 uur de knop om te gooien naar het nieuwe design.

Meer lezen over hoe dit ging? Lees mijn Engelstalige blik achter de schermen hier.

Compilatie: liedjes over corona

Het zal geen verrassing zijn: de coronapandemie heeft nogal impact op ons dagelijkse leven, en dus ook op muziek. De Engelse Wikipedia is al begonnen met opsommingen van muzikale en andere culturele uitingen die hieruit zijn voorgekomen. Ik dacht: laat ik eens een Nederlandse variant maken!

Open in Spotify

Lees meer

Sterf

In september 2021 veranderde de reclamepingel op de radiozenders van de NPO. Er werd een element aan toegevoegd: een stem die op de meest gortdroog mogelijke manier ‘Ster’ zegt.

Sommige mensen hoorden daar wat in. Ik besloot om dat maar werkelijkheid te maken.

(MP3)