Wie?

Hallo! Ik ben Daan Berg. (28 jaar)
Geboren in het jaar van Take That, Shaggy en Coolio’s grootste hits; dan weet je wel dat het goed zit.

In het dagelijkse leven werk ik als Presentation Scheduler voor zenders van MTV, Comedy Central en Nickelodeon bij Paramount. Daarnaast hoor je me iedere werkdag bij de WOS, en ben ik freelancer in ICT & media.

Lees hieronder mijn verhaal!
Nieuwsgierig geworden? Leg gerust eens contact.

Take-aways

  • 28 jaar oud
  • Heeft een heel mooi CV
  • Houdt van: radio, tv, communicatie, klaarstaan voor anderen, nasi, woordgrapjes
  • Zou graag: dagen van 40 uur hebben zodat er meer tijd is om te slapen
  • Kan niet tegen: onnodig gedoe, gluten, melk, gist, onrecht

Biografie

1995-2005: dorpsleven

Daan Berg wordt geboren in Krimpen aan de Lek in het bijzijn van zijn ouders, broer en zus. Daan gaat in het dorp naar de openbare basisschool, en komt op jonge leeftijd terecht bij de scouting. Daar leert hij snel handige dingen zoals varen, knopen leggen, en acceptabel genoeg koken om er niet ziek van te worden. Thuis is Daan vooral bezig met zijn grootste passie: computers. Al met al is het een rustig dorpsleventje zoals veel inwoners van Krimpen dat hebben.

2006-2009: experimenteren

In het laatste deel van zijn basisschooltijd wordt YouTube plotseling razend populair. Daan voelt zich aangetrokken tot het nieuwe spannende platform, en kijkt daar veel online video’s over technologie. Al snel experimenteert hij snel met het zelf (her)monteren van video’s uit interesse voor de technieken erachter.

2009-2014: heel veel knopjes

Ondanks dat Daan veel plezier haalt uit het maken van filmpjes is hij op zoek naar meer. Het liefste zou hij maken wat hij zag in oude fragmenten van TechTV: inhoudelijke programma’s met een professionele uitstraling. In 2009 komt hij erachter dat deze mogelijkheid voor zijn voeten ligt, want er blijkt een lokale tv-zender (Vrolek) in het naburige dorp te zitten. Hij meldt zich daar aan om mee te werken aan tv-programma’s, wat snel gebeurt. Voor het einde van 2009 levert Daan zijn eerste nieuws- en actualiteitenreportages af op de zender.

Langzamerhand groeit Daan’s betrokkenheid bij de zender steeds verder. Hoofdredacteur Jan Berger ziet talenten in Vrolek’s nieuwste aanwinst, en geeft Daan de kans om voor de nieuwskanalen van de zender te gaan schrijven. Daarbij krijgt hij in 2011 een plekje op Radio Vrolek om het nieuwsaanbod van de zender te versterken. Zaterdag 23 april 2011 was Daan’s eerste radio-uitzending; het begin van Opstaan met Vrolek, en het begin van Daan’s radiocarrière. Hij ontdekt al snel dat dit is waar zijn passie ligt, en ontwikkelt zich steeds verder.

Daan Berg als radio-dj bij 538 Hitzone

In oktober 2012 mag Daan meedoen aan de OLON 3FM DJ Dag: een speciale cursusdag voor zo’n 15 radiotalenten uit de lokale omroepsector. Daan luistert naar de feedback, en weet in 2013 geselecteerd te worden als talent voor de radiostations van de 538 Groep. Ook begint hij als communicatiemedewerker bij VHU Europe, een bedrijf dat onder de merknaam PURE Jingles destijds radio- en televisievormgeving maakte voor merken als 3FM, Studio Brussel en Net5.

2014 staat in het teken van het opleidingsprogramma van 538, en diverse redactie- en presentatiewerkzaamheden voor stadszender OPEN Rotterdam.

2015-2019: levenservaring voor tien

When it rains, it pours. Eind 2014 stopt Daan bij het talentenprogramma van 538, en halverwege 2015 wordt de radiotak van OPEN Rotterdam opgeheven. Een paar weken later kan Daan gelukkig terecht als presentator bij WOS Media, dankzij een positieve referentie door de directeur van een faciliteitenbedrijf dat voor beide zenders werkt.

In 2017 scheiden de wegen van Daan en VHU, en moet hij op zoek naar een nieuwe baan. In de verwachting er tijdelijk te werken solliciteert Daan als klantenservicemedewerker voor MediaMarkt bij Teleperformance in Zoetermeer. Hij kan er echter zo goed uit de voeten dat hij tot het najaar van 2018 blijft, waarna hij promotie maakt naar workforce management voor een groter project van Teleperformance in Utrecht.

Daan Berg als nieuwslezer bij Talpa Network

2020-heden: nieuwsgierigheid wordt beloond

Halverwege 2019 komt Daan via Kermis FM weer eens over de vloer bij wat vroeger de 538 Groep was; inmiddels is dit Talpa Network, en bestaat het uit Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10.

Na een dagje leren over radionieuws ontstaat er blijvend contact, en in het najaar wordt Daan gevraagd om aan te sluiten bij het talententraject van XM Radio. Hoewel dat niet lang duurde, leverde het wel een schat aan kennis en contacten op.

Daan Berg bij een logo van Nickelodeon in het ViacomCBS-kantoor te Amsterdam (2021)

In 2021 gebeurt iets moois: de liefde voor media vertaalt zich naar een nieuwe baan als Presentation Scheduler bij Paramount. In Nederland ken je dit bedrijf van MTV, Nickelodeon, Spike en Comedy Central.

De schedulers dragen de laatste zorg voor alle uit te zenden inhoud voordat het naar de control room gaat voor uitzending. Op de seconde precies worden graphics, promo’s en reclames geplaatst, er wordt gecheckt of de juiste versies aanwezig zijn voor ieder kanaal en er wordt gepland voor programma- en muziekredacteuren.