Zeg eens euh…

Zeg eens euh… was een jongerenprogramma op Radio Vrolek, gepresenteerd door Jan Berger, Jacolien de Jong, Daan Berg en Kees Weijling.

Het programma was wekelijks te horen op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. De laatst bekende uitzending van Zeg eens euh… was op 4 september 2013.

Ontstaan

Het programma werd in eerste instantie gemaakt door Jan Berger, destijds hoofdredacteur van de lokale radiozender. Hij deed dit samen met Jacolien de Jong, die in het programma optrad als sidekick en sparpartner. In de loop van 2013 kwamen Daan Berg en Kees Weijling erbij, om de discussies in het programma wat aan te jagen en mensen achter de hand te hebben voor het geval Jan en/of Jacolien er niet konden zijn.

Structuur

Zeg eens euh… was een typisch ‘lokale omroep-programma’; er werd veel gebruik gemaakt van landelijke gebeurtenissen waar een discussie omheen werd gebouwd. Alleen de onderwerpen werden voorbereid, de daadwerkelijke discussies ontstonden pas tijdens het programma.

De volgorde van onderwerpen was meestal grofweg als volgt:

  1. Historische gebeurtenissen in het verleden op deze datum
  2. Opmerkelijk nieuwsbericht van afgelopen week
  3. Weerbericht
  4. Opmerkelijk nieuwsbericht van afgelopen week
  5. Regioagenda
  6. Opmerkelijk nieuwsbericht van afgelopen week
  7. Filmoverzichten: top 10 bioscoop, top 10 dvd

Tussen de onderwerpen door werden 2 of 3 tracks gedraaid, afhankelijk van de tijd die nog beschikbaar was tot het einde van het programma.

Links