ATA/IDE-modus veranderen naar SATA/AHCI bij bestaande Windows-installaties

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Windows 10

Bron: lonewolf7 / Tom’s Hardware, 12 september 2015

ATA/IDE-modus veranderen naar SATA/AHCI in Windows 10:

1. Start REGEDIT.

Druk op Windows+R, typ REGEDIT, druk op OK en accepteer de UAC-waarschuwing.

2. Navigeer naar deze regel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride

3. Wijzig de 0 DWORD-waarde van 3 naar 0.

4. Herstart je computer en open de BIOS-instellingen.

5. Wijzig je BIOS om je harde schijf aan te spreken via SATA/AHCI in plaats van ATA/IDE.

6. Herstart je computer naar Windows.

Als alles goed is gegaan werkt alles alsof er niets is gebeurd! 🙂

Windows 8 / 8.1

Bron: Sergey Tkachenko / Winaero, 22 juni 2014

1. Start REGEDIT.
  2. Navigeer naar deze regel:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\storahci
  3. Wijzig de Start DWORD value van 3 naar 0.
  4. Herstart je computer naar je BIOS, en wijzig daar de SATA-modus naar AHCI.
  5. Herstart opnieuw en Windows zal opstarten als alles goed gegaan is 🙂

Windows 7

Bron: Sergey Tkachenko / Winaero, 22 juni 2014

1. Open the Registry editor.
  2. Navigeer naar deze regel:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci
  3. Wijzig de Start DWORD value van 3 naar 0.
  4. Herstart je computer naar je BIOS, en wijzig daar de SATA-modus naar AHCI.
  5. Herstart opnieuw en Windows zal opstarten als alles goed gegaan is 🙂