Office-lettertypen downloaden & installeren op Mac

< Alle onderwerpen

Als je andere apps wilt gebruiken om Microsoft Office-documenten te bekijken of bewerken op macOS kan het zijn dat deze documenten niet juist worden weergegeven vanwege missende lettertypen. Deze Microsoft Office-lettertypen zoals Calibri en Cambria worden niet standaard meegeleverd met macOS.

Je kunt deze lettertypen zelf downloaden en installeren zodat je ze in iedere app kunt gebruiken.

Benodigde tijd: 3 minuten

Microsoft Office-lettertypen voor Mac downloaden en installeren

1. Ga naar deze webpagina.

2. Download het zipbestand.

3. Pak het bestand uit.

Op een Mac gebeurt dit doorgaans automatisch als je op het bestand dubbelklikt.

4. Open de uitgepakte map.

5. Selecteer alle .TTF-bestanden in de map.

6. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en kies ‘Open’.

7. Installeer elk lettertype dat verschijnt.

Voetnoot: Wijzigingen in lettertypes worden doorgevoerd bij het (opnieuw) openen van een app, of wanneer een gebruiker inlogt op de Mac. Zie voor meer informatie support.apple.com.

Voetnoot 2: Om te voldoen aan de gebruiksvoorwaarden moet je eigenaar zijn van een app die deze lettertypen bevat, zoals Microsoft Office.

Bron: StackExchange